Call for Content för konferensen ”Position – för digitalt samhällsbyggande 2030

Call for Content för konferensen ”Position – för digitalt samhällsbyggande 2030

Nu är du välkommen att bidra till konferensinnehållet på Position – för digitalt samhällsbyggande 2030. Position är en mötesplats för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande. Under två dagar i mars nästa år för vi dialog om hur vi, på bästa sätt med digitala verktyg och processer, kan skapa hållbara städer och en hållbar landsbygd. Här lyfter vi fram de goda exemplen. Vilka kan du bidra med?

Den 19-20 mars 2019 arrangerar föreningarna Geoforum Sverige, Kartografiska Sällskapet, Samhällsbyggarna, Föreningen Sveriges Stadsbyggare och BIM Alliance den stora konferensen och mässan Position – för digitalt samhällsbyggande 2030,på Kistamässan i Stockholm.

Vilken är din position inför 2030? Hur skapar du mest nytta och hur navigerar du bland riskerna längs vägen? Detta är frågeställningar vi vill att deltagarna ska få svar på under Position – för digitalt samhällsbyggande 2030.

Vi kommer att bjuda in till två dagar där vi för dialog om hur vi, på bästa sätt med digitala verktyg och processer, kan skapa hållbara städer och en hållbar landsbygd. På konferensen lyfter vi fram de goda exemplen.

Varmt välkommen att medverka till en mötesplats för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande!

Vi börjar redan nu att samla in föredrags förslag och vill at ni lämnar in ert/era förslag senast 11 juni 2018 via denna länk: https://sv.surveymonkey.com/r/POSITION2030

Konferensens tre övergripande teman är:

 • Digitala lösningar och processer inom samhällsbyggandet
 • Vägval och risker i digital transformation
 • Kompetens för framtidens digitala samhällsbyggande

Vi efterlyser särskilt förslag som handlar om:

 • planering, byggande och förvaltning med effektiva processer, till exempel genom digitala, standardiserade och automatiserade informationsflöden
 • infrastrukturutmaningar och lösningar
  att bekämpa klimatförändringar och skapa hållbara samhällen
 • landsbygdens hållbara utveckling
 • ledning och organisation i förändring
 • kompetensbehov för ett innovativt framtida samhällsbyggande.

Vi ser gärna förslag som tar upp:

 • FoU i Sverige och utomlands
 • nya innovationer – som lett till nya tjänster, produkter och företag
 • framtidsscenarier 2030 – kopplade till Agenda 2030 och visioner inom strategiska
 • innovationsprogram inom området
 • internationella exempel i världsklass

Tipsa gärna kollegor, samarbetspartners och andra kontakter att skicka in förslag på presentationer som kan bidra med nyttiga och kanske även nya perspektiv.

Längden på presentationerna under konferensen kommer att variera från 10-15 minuter under vissa pass till max 25 minuter. Ange gärna önskad längd på din presentation.

Deadline för förslag är den 11 juni. Inkomna förslag utvärderas av konferensens programkommitté.

Tack för att du vill bidra till att skapa en aktuell och relevant konferens för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande!

Logotyper

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält