Årets Stadsbyggnadsprojekt och Årets Stadsbyggare utsedda

Årets Stadsbyggnadsprojekt och Årets Stadsbyggare utsedda

Föreningen har utsett Årets Stadsbyggnadsprojekt och Årets Stadsbyggare!

 

Föreningen vill genom utmärkelserna uppmärksamma goda stadsbyggnads-projekt och insatser utöver det vanliga bland stadsbyggare runt om i Sverige.

 

Föreningens utmärkelse Årets Stadsbyggnadsprojekt 2018 går till Stenpiren Resecentrum i Göteborg med följande motivering:

Visionen har varit att skapa en ny spännande mötesplats vid älven. Projektet Stenpiren Resecentrum som genomförts med hög kvalité och nytänkande har skapat ett attraktivt område med kontakt med vattnet som givit göteborgarna en intressant mötesplats med omstigningspunkt mellan buss, spårvagn och de färjor som korsar Göta älv. Styrelsen för Föreningen Sveriges Stadsbyggare har därför utsett projektet Stenpiren Resecentrum i Göteborg till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2018.

(Arkitektkontor har varit Sweco Architects och ansvarig landskapsarkitekt Henrik Fogelklou).

 

Föreningens utmärkelse Årets Stadsbyggare 2018 går till f.d. stadsträdgårdsmästare Zandra Nordin, Skellefteå med följande motiovering:

I Skellefteå har en ny stadspark byggts som öppnar upp centrala staden mot älven och som innebär att hela älvbrinken utvecklas till ett rekreativt stadsrum med en blandning av café- och restaurangliv, kulturaktiviteter, lek, sport och rekreation. Zandra Nordin har i sin roll som stadsträdgårdsmästare inspirerat och möjliggjort denna utveckling.

För Zandra Nordins insats och engagemang för att skapa ett attraktivare Skellefteå har styrelsen för Föreningen Sveriges Stadsbyggare därför utsett henne till Årets stadsbyggare 2018.

 

För ytterligare frågor kontakta:

 

Föreningens ordförande Jan G Nilsson, jan.g.nilsson@kalmar.se , 070/510 01 38.

Styrelseledamoten Anders Bylund (sammankallande i arbetsgruppen), anders.bylund@lulea.se , 0920 – 45 42 33

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält