Stor föreningsdelegation till USA-möte

Stor föreningsdelegation till USA-möte

11 medlemmar i Föreningen Sveriges Stadsbyggare deltar i USA-möte tack vare föreningens resebidrag och stipendier. Konferensen i Kansas City, Missouri arrangeras av American Public Works Association.

Den amerikanska motsvarigheten till Föreningen Sveriges Stadsbyggare, American Public Works Association (APWA) har ett omfattande konferens- och utbildningsprogram, inte helt olikt den svenska föreningens egna program, men naturligtvis i en större skala.

APWA brukar anordna två stora konferenser årligen, en om vinterväghållning och en som den nu aktuella Public Works Expo (PWX) som går av stapeln 26-29 augusti i Kansas City. Cirka 5000 personer förväntas delta, vilka erbjuds ett stort antal föreläsningar och seminarier, en utställning och många möjligheter till nätverkande. Läs mer på: https://pwx.apwa.net/PWX/Event_Details/PWX/Event_Details.aspx?hkey=65b9af03-ef6c-45eb-a0ef-0d0e19df57b2

Föreningsmedlemmar håller föredrag

Genom föreningens generösa beslut om resebidrag och stipendier kommer nu 11 föreningsmedlemmar från Sverige att delta på PWX 2018 varav en del även kommer att hålla föredrag under konferensen. Helt säkert kommer det att ge möjligheter till kunskapsutbyte och kompetensutveckling.

Samtidigt kommer IFME, i vilken Föreningen Sveriges Stadsbyggare är medlem, att ha sitt styrelsemöte i Kansas City vilket innebär många delegater från många nationer.

Konferensen kommer att bevakas på olika sätt, genom direktrapporter, artiklar i Stadsbyggnad etcetera, så håll ett öga på nästa nyhetsbrev, hemsidan och kommande nummer av Stadsbyggnad.

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält