Rekordstort deltagande på årskongressen i Uppsala

Rekordstort deltagande på årskongressen i Uppsala

– Vi var 160 personer, den högsta siffran på många år, berättar Håkan Bergeå, föreningens kurs- och konferenssamordnare.

Vilket är ditt intryck av kongressdagarna?

– Jag fick tidigt signaler om att deltagarna från Luleå i norr till Malmö i söder var mycket nöjda med kongressen och dess val av ämnen och att det viktiga sociala nätverkandet fungerade från början. De inkomna enkätsvaren från deltagarna efter kongressen styrker också uppfattningen att kongressen var en fullträff, säger Håkan Bergeå.

 

Redan under måndagseftermiddagen när människor började strömma till för registreringen på Elite Hotel Academia i Uppsala stod det klart att evenemanget var en succé – stadsvandringen till middagen på Uppsala slott krävde indelning i tre grupper för att alla skulle kunna höra guiderna berätta om staden.

Väl på Uppsala slott vankades trerätters middag och deltagarna inklusive de internationella gästerna från de nordiska länderna, USA och Kina fick också ta del av prisutdelningarna för Årets Stadsbyggare och Årets Stadsbyggnadsprojekt. Efter den fina inledningen och en god natts sömn var deltagarna redo för det vassa programmet med många kompetenta talare på temat Staden i ögonhöjd. I den fullproppade lokalen lyssnade de intensivt när Titti Olsson från Movium modererade föredragen. Bland annat lockade frågeställningar kring aktiva bottenvåningar, men också borrande i vad vi menar med social hållbarhet egentligen samt hantering av dagvatten och skyfallsplanering.

Många deltagare lyfte redan under pågående kongress fram det gediget sammansatta programmets bredd och spets. Föreningens 116:e årskongress hölls alltså i Uppsala 17-18 september 2018 med tema Staden i ögonhöjd.

Gå in på https://www.facebook.com/foreningensverigesstadsbyggare/ så hittar du mer material.

Nästa års kongress arrangeras i Luleå 16-17 september.

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält