Årets Stadsbyggare 2019 har utsetts

Årets Stadsbyggare 2019 har utsetts

Föreningen utser årligen en person till Årets Stadsbyggare. I år har Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson utsetts.

Juryns motivering lyder:

Genom sitt ledarskap inom samhällsbyggnadsområdet, som stadsbyggnadsdirektör i Malmö, statens utredare för en ny politik för arkitektur, form och design och som riksarkitekt har Christer Larsson breddat synen på hur stadsutveckling och arkitektur kan vara ett redskap för att lösa samhällets utmaningar. Genom att hävda planeringens processer som ingång för demokrati och social hållbarhet har han betytt mycket för den nationella synen på stadsbyggande och betydelsen av kommunernas drivande roll i detta.

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält