Växtvärk i stadsbyggandet i fokus på årskongressen i Luleå

Växtvärk i stadsbyggandet i fokus på årskongressen i Luleå

16-17 september arrangerades Föreningen Sveriges Stadsbyggares 117:e årskongress. Programmet med tema Växtvärk i stadsbyggandet bjöd på många intressanta föredrag som med det övergripande temat som röd tråd tog upp många olika vinklar som sociala aspekter, arkitektur för hållbart samhällsbyggande, städers och landsbygder ömsesidiga beroende och mycket mer.

Bland föreläsarna fanns bland andra Helena Bjarnegård, riksarkitekt och ordförande i Rådet för hållbara städer, Emma Frans, forskare på Karolinska Institutet och vetenskapsjournalist i Svenska Dagbladet och Viktoria Walldin, partner och socialantropolog på White Arkitekter.

Hör Anders Bylund, styrelseledamot Föreningen Sveriges Stadsbyggare, intervjuas om årskongressen i Förmiddag i P4 Norrbotten. Lyssna, 2.04.00 in i programmet, här.

Du hittar också flera live-klipp, bland annat från prisutdelningarna för Årets Stadsbyggare, till Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör Malmö Stad med mera och för Årets Stadsbyggnadsprojekt, till STADSTUDIO för Hamnoasen i Landskrona, på föreningens Facebook-sida.

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält