Föreningens vårträff i Helsingborg gav inspiration

FSS Nyhetslogotype

Föreningens vårträff i Helsingborg gav inspiration

Årets upplaga av Föreningen Sveriges Stadsbyggares vårträff genomfördes i Helsingborg 31 maj-1 juni.

 

På agendan fanns kommittéutvecklingsarbete och styrelsemöte, samt även tillfälle att ta del av den stora stadsmässan H22 City Expo som just hade öppnats.

 

Från föreningen slöt många engagerade upp; styrelse, funktionärer, revisorer, valberedningens ordförande och ett par kommittéordförande.

 

Som första programpunkt var en stadspromenad i centrala Helsingborg under ledning av stadsarkitekt Konrad Ek, som drog upp de stora historiska linjerna med fokus på de tidigare stadsmässorna och framåt.

 

Deltagarna informerades sedan om aktuella frågor i Helsingborgs kommun, en diger lista, av Marie Holmqvist, stadsmiljöchef i Helsingborg och medlem i Föreningen Sveriges Stadsbyggare och även ledamot i föreningens Gatukommitté som arrangerar Gatu- och parkdagarna i Helsingborg 15-16 juni.

 

Marie Holmqvist stod också för en guidad rundtur på H22 City Expo med besök på två delområden inom stadsmässan:

Drottninghög med temat öppna upp för samskapande. Drottninghög är ett miljonprogramsområde byggt på 1960-talet som befinner sig i en kraftig utvecklingfas med om- och tillbyggnation i nära dialog med de boende. Resan till stadsdelen gjordes med HelsingborgsExpressen, Helsingborgs BRT-lösning för snabb och hållbar busstrafik.

Oceanhamnen med temat öppna upp för cirkularitet. Oceanhamnen är ett mycket centralt beläget före detta hamnområde alldeles intill färjeläget för färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör. Oceanhamnen är mitt inne i en stadsomvandling, där mycket redan har byggts och mer är på gång. Bland annat har området uppmärksammats för Varvsbron, som knyter samman området med stadskärnan.

 

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält