Nominera kandidater till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2024 och Årets Stadsbyggare 2024!

FSS Nyhetslogotype

Nominera kandidater till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2024 och Årets Stadsbyggare 2024!

Åren går fort och återigen är det dags att nominera kandidater till Föreningen Sveriges Stadsbyggares utmärkelser för Årets Stadsbyggnadsprojekt och Årets Stadsbyggare.

På årskongressen nu i september i Västerås fick Solstadens sportcenter i Karlstad utmärkelsen Årets stadsbyggnadsprojekt 2023 och professor Göran Cars bland annat för sina insatser för Kiruna stadsflytt utmärkelsen Årets stadsbyggare 2023.

Dessa och tidigare års mottagare av föreningens utmärkelser visar att det färdigställs många bra stadsbyggnadsprojekt runt om i landets alla kommuner, och att det finns många stadsbyggare som har gjort fina insatser för att utveckla stadsbyggandet i Sverige, som är värda att uppmärksammas.

Så ta dig nu en funderare tillsammans med dina kollegor vad det finns för några projekt, stora som små, som kan vara värda att uppmärksammas i din kommun eller någon annanstans.

Fundera också på om det finns någon stadsbyggare som gjort särskilda insatser som bör uppmärksammas.

Tveka inte att nominera något projekt eller någon person – det är bättre med ett förslag för mycket än för lite. Och vänta inte, skicka in dina förslag redan nu!

Alla är välkomna att föreslå kandidater till de båda utmärkelserna för 2024.

Nu hoppas jag att du tillsammans med kollegor, de nätverk du har och i de kommittéer i föreningen du deltar i, kan ta fram förslag och skicka dessa till mig senast den 1 mars 2024.

Men gärna tidigare till andersbylund@telia.com

Regler för dessa båda utmärkelser finns på föreningens hemsida:

Stipendium och utmärkelser

För Årets Stadsbyggnadsprojekt gäller att till de nominerade förslagen ska det bifogas en kort beskrivning av projektet som talar om hur det genomförts, dess måluppfyllelse och resultat, samt organisation och deltagande personer.

Dessutom vill vi ha en kortfattad motivering till varför projektet förnyat metoder, arbetssätt och samverkan till gagn för utveckling av stadsbyggandet.

Projektet kan exempelvis vara allt från ett bra VA-projekt, en park, ny vägsträckning, en bro, ett torg, del av ett nytt bostad- eller arbetsplatsområde till ett lyckat dialogprojekt eller lyckat integrationsprojekt. Kort sagt – allt inom stadsbyggnadsområdet.

Huvudsaken är att det tillfört något nytt. Det kan vara en teknisk innovation, en ny syn på byggande, miljö och/eller social hållbarhet i stadsbyggandet, visat ett särskilt gott resultat eller något annat inom området stadsbyggnad.

Tänk på att det kan vara både mindre och större projekt men att de ska vara färdigställda för något eller några år sedan så att ett gott positivt resultat kan påvisas.

 

För Årets Stadsbyggare gäller att till de nominerade förslagen ska det bifogas en motivering till varför personen ska erhålla utmärkelsen.

Utmärkelsen är avsedd för att uppmärksamma en person, som med ett professionellt och/eller ideellt arbete utöver det vanliga lyft fram stadsbyggandet och kommunalteknikens viktiga roll inom samhällsbyggnadsområdet.

Syftet är inte att dela ut priset för lång och trogen tjänst.

 

Jag och föreningens styrelse hoppas på flera nomineringar till de båda utmärkelserna som får behandlas av styrelsen under våren 2024.

Målet är att dela ut dessa på föreningens årskongress den 16 – 17 september 2024 i Växjö.

 

Anders Bylund

Senior adviser Föreningen Sveriges Stadsbyggare

Detta innehåll är bara åtkomligt för registrerade medlemmar. Om du är medlem, var god logga in. Vill du bli medlem? Registrera dig här nedan.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält